Goede voornemens: zet je dromen om in doelen.

Nieuwjaarswensen, we krijgen ze allemaal. Geluk, gezondheid, succes. Maar neem je ook wel eens de tijd om er echt goed over na te denken? Wat wil je bereiken in 2017? En hoe pak je dat aan?

‘Dream big’. Een gekende uitspraak van motivational speakers die je uit je comfortzone proberen te halen. Als je succesvol wil zijn moet je gro(o)t(er) denken. Het werkt altijd erg inspirerend om nieuwe plannen te maken voor de toekomst. Droombeelden te creëren van een welgesteld leven, een goed lopend bedrijf, meer tijd voor vrienden en familie en hopelijk dit jaar ook nog investeren in een branding-traject bij maneuver. Er staan ook dit jaar weer heel wat dingen op onze wish-list.

Dromen kunnen we allemaal, maar hoe realiseer je je dromen?

Hoe komt het toch dat velen van ons op maandag 2 januari in oude patronen vervallen? We duiken weer achter de computer op dezelfde vertrouwde plek op kantoor, naast dezelfde collega. We beginnen de dag met een koffie, openen onze mailbox en voor je het weet is het lunchpauze.

Wat is er gebeurd met de doelen voor het nieuwe jaar? De doelen die je afgelopen weekend nog met volle overtuiging gedeeld hebt met je vrienden en familie tijdens een gezellig diner.

Dit jaar ga ik er echt voor zorgen dat de meetings niet meer uitlopen.
Dit jaar wil ik mijzelf gaan omscholen zodat ik een functie kan vervullen die beter bij mij past.
Dit jaar zal ik een gesprek aangaan met mijn leidinggevende om bij een internationaal project betrokken te worden.
Dit jaar mag ik niet meer dan 20 overuren maken zodat ik meer tijd met mijn kinderen kan doorbrengen.
Dit jaar ….

Nu weten wij ook dat er lezers zullen zijn waarbij hun dag helemaal niets te maken heeft met de hierboven geschetste situaties. Mensen die, net als wij, elke dag super gepassioneerd met hun werk bezig zijn. Maar ook voor diegenen is het soms goed om even stil te staan bij de toekomst. De tijd te nemen om te reflecteren op het afgelopen jaar. Houd je de juiste koers nog aan? Of zit het bedrijf nog op de goede koers?

Waarom nemen we de tijd niet om de uitdaging of inspiratie op te zoeken die we allemaal nodig hebben in ons dagelijks leven? De tijd om koers te bepalen. Wij vinden het begin van een nieuw jaar daar het uitgelezen moment voor.

Become a master of time.

Wanneer je enkel de dingen doet die je graag doet of je investeert tijd in de doelen die je wil bereiken, kan je stap voor stap meester worden van de tijd. Het bereiken van je doelen begint met het maken van tijd. Investeren. Nu je toch dit artikel leest kan je misschien wel even wat tijd vrijmaken om je doelen eens op te schrijven? Of wellicht plan je nu een moment in.

Ons team neemt regelmatig de tijd om rond de tafel te zitten. We brainstormen over onze koers, we delen onze dromen en ideeën, bekijken de mogelijke obstakels en maken vervolgens plannen om stap voor stap deze doelen te realiseren. We beseffen maar al te goed dat dit de basis is om als team met een goede motivatie en energie krachtige resultaten neer te zetten.

Het stellen van de juiste vragen

Wil jij ook je doelen bereiken? Wij helpen je graag op weg! Allereerst is het belangrijk om een moment in te plannen. Want het creëren van momentum draagt bij aan de kwaliteit van het eindresultaat. Vervolgens kan je jezelf de volgende vragen stellen:

  1. Wat is jouw doel voor 2017? (Wat wil je bereiken?)
  2. Wat is het resultaat wanneer je dit doel bereikt?
  3. Waarom kan jij dit doel bereiken?
  4. Welke obstakels zijn er om dit doel te behalen?
  5. Hoe kan je deze obstakels overwinnen?
  6. Wat zijn de drie dingen waar je vandaag mee zou kunnen beginnen om deze obstakels te overwinnen?

Welke dromen jij ook hebt, om deze te realiseren moet je bereid zijn te investeren. Dat is waarom wij zeggen: Good work takes time.